​When Will Kit Siang Ask Mahathir About “Project IC”?

“Mahathir mendakwa Tunku melakukan sesuatu yang lebih teruk daripada Projek IC atau Projek M apabila memberi kewarganegaraan kepada sejuta warga semenanjung Malaysia yang tidak layak,” katanya dalam kenyataan media mengenai Pengiraan Detik 82 hari ke PRU-13, semalam.
Kit Siang yang juga Ahli Parlimen Ipoh Timur berkata, matlamat 1Malaysia adalah untuk menjadikan Malaysia lebih berdaya maju, lebih produktif dan lebih berdaya saing, dan kemuncaknya sebuah negara yang hebat: sebuah negara yang diharapkan agar setiap warga Malaysia melihat dirinya terlebih dahulu sebagai rakyat Malaysia, dan kemudian barulah melihat dirinya berdasarkan bangsa, agama kawasan geografi dan latar belakang sosial, dan juga sebuah negara yang diharapkan agar prinsip 1Malaysia dijalin dalam struktur ekonomi, politik dan sosial masyarakat.

Menurutnya, Rakyat Malaysia sekarang bingung dengan jawapan Najib selepas mesyuarat Majlis Tertinggi Barisan Nasional Khamis lalu mengenai pendedahan penipuan “kewarganegaraan-untuk-undi” oleh Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) mengenai pendatang tanpa izin di Sabah dan reaksi Mahathir.
“Sebenarnya, Najib tidak katakan apa yang lebih penting daripada yang beliau katakan iaitu masih awal untuk membuat kesimpulan daripada RCI memandangkan ia masih di peringkat permulaan dengan 167 lagi saksi akan dipanggil, Najib juga berhati-hati mengelak memberi komen kepada fitnah Mahathir terhadap Tunku serta satu juta warga generasi Merdeka.
“Adakah ini bermakna Najib menyokong fitnah Mahathir bahawa Tunku memberi kewarganegaraan kepada sejuta warga tidak layak iaitu bukan saja mengaitkan Bapa Malaysia tetapi juga bapa Najib, Tun Razak
“Saya harap Najib segera membersihkan bukan saja nama Tunku tetapi juga bapanya, Tun Razak dan menjauhkan dirinya daripada fitnah Mahathir itu,” katanya. 

Katanya, klip video terkenal “Listen, listen, listen!” Sharifah-Bawani adalah bukti terkini berterusan dan bahaya tersembunyi pusaka 22 tahun pemerintahan drakonian Mahathir, mendedahkan kepalsuan dakwaan bahawa pemerintahan Najib membuang segala beban lampau yang bersifat Mahathir dan kini menganut kepercayaan “Era kerajaan tahu semua telah berlalu”. – Roketkini.com
Sumber  : Seademon Says

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s