ANWAR BERI ALASAN, ENGGAN MAAFKAN DOSA TUN MAHATHIR!!!

Ternyata bahawa Si Ketua Penipu itu dilihat masih agak keberatan untuk memaafkan bekas majikannya, Tun Mahathir Mohamad, atas apa yang telah dirinya dan keluarganya lalui selama ini.

Ketika ditemui pemberita di luar Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pagi ini, Si Ketua Penipu itu ditanya sama ada pada ketika ini dia sudah memaafkan Tun Mahathir atau pun sebaliknya.


Tun Mahathir didakwa banyak pihak sebagai mendalangi tuduhan sodomi terhadap Si Ketua Penipu itu pada 1998 yang menyaksikan kariernya sebagai timbalan perdana menteri terkubur begitu sahaja.

“Saya sudah jelaskan. Masalahnya ia terjadi tiba-tiba; saya tiada peluang bercakap dengan anak-anak saya sebelum ini. Tetapi sekarang oleh kerana saya sudah jelaskan keadaan pada mereka, cukuplah. Sudah tentu kami menderita,” ujar Anwar kepada pemberita.

Selepas 18 tahun, Dr Mahathir pada 5 September lalu mengejutkan banyak pihak apabila tampil menzahirkan sokongan kepada Anwar yang bertindak memfailkan saman terhadap pelaksanaan akta Majlis Keselamatan negara (MKN) 2016 di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.


Walaubagaimana pun, kenyataan yang dibuat oleh Si Ketua Penipu itu dilihat agak bertentangan dengan apa yang telah dinyatakan oleh Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali sebelum ini.


Azmin dalam satu kenyataan berkata, pertemuan diantara Si Ketua Penipu tu dengan Tun Mahathir diterima secara positif oleh keluarga Si Ketua Penipu itu demi untuk masa depan PKR.


Namun hakikatnya, sama ada keluarga mahupun Si Ketua Penipu tu sendiri masih dilihat agak keberatan untuk memaafkan dosa yang telah dilakukan oleh Tun Mahathir terhadap mereka.


Perkara itu dapat dilihat dengan jelas apabila salah seorang anak kepada Si Ketua Penipu itu, Nurul Nuha tetap mendesak agar Tun Mahathir membuat permohonan maaf secara terbuka.


Pokok pangkalnya, ‘Kemesraan’ yang ditonjolkan oleh kedua – dua pemimpin itu baru – baru ini jelas hanya sekadar ‘Wayang Politik’ semata – mata. Ianya hanya ibarat ‘Kosmetik’ yang mereka pakai untuk menyembunyikan kehodohan diri masing – masing!!!

Sumber  : Semut Hitam

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s